Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Träna din hjärna!

19 september 2014

Precis som allt annat måste tränas kan vi också träna upp vår självkontroll. Vi måste helt enkelt träna på att avstå från den extra mumsbiten eller efterrätten ibland. Likaså måste vi träna på att ta oss över tröskeln när det gäller träning. Forskningen visar att det inte är något som vissa människor saknar helt. Självkontrollen fungerar som en muskel, den går alltså att träna upp. Fantastiskt tycker jag:). Hjärnan är formbar och det är aldrig försent att lära om.

Annons

Välj något nyttigt istället för snabba lösningar.  Suget kan vara svårt ibland, träna dig på att stå emot.

Precis som med muskler måste vi vila efter att att  ha gjort något ansträngade. Det är därför det är dumt att ändra på allt direkt. Börja träna, äta bättre, gå till sängs tidigare, börja yoga och meditera. Gör du allt på en gång så är risken stor att hela projektet blir för tungt och kantrar tillslut.

Börja med en sak i taget. Låt oss säga att det är träna du vill göra. Lägg in någon form av motion varannan dag så att du kan få njuta av sötman och ha en vilodag där du kan njuta av det du åstadkommit. På detta sätt tränar du upp din hjärna att känna igen hur bra du mår efter träningen och även dagen efter. En av de positiva sidoeffekterna med träning är att känslan av att man inte vill förstöra  genom att äta skräp, de allra flesta är mer positiva till att äta bättre när de har börjat träna.

Det hade varit skönare att ligga på stranden och mysa, men min hjärna vet att det är ännu skönare efteråt. Tacka din kropp och dig själv med ett liten klapp och ett segertecken efter träningen, så blir det ännu lättare för hjärnan att komma ihåg hur härligt det var.

Goda nyheter, eller hur!

Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar