Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Träna för din ålder! 

28 mars 2016

Förra veckan pratade vi om att träna  enligt sin ålder på Vardagspuls. 

Redan efter 30 års ålder så börjar våra explosiva muskelfibrer att minska rejält i styrka eftersom de används mindre. I alla åldrar är det bra att också träna explosivitet. Det gör du genom att snabbt generna kraft. Trycka ifrån snabbt. Hoppa eller trycka förflytta en vikt snabbt. 

Annons

Bra övning för rörlighet, explosivitet och styrka. Gör så här:

Lägg en mopp, kvast eller ett hopprep över 2 stolar. Böj dig under och hoppa upp i ett upphopp. Tillbaka igen och till andra sidan. 

  

Här jobbar du med allt, vill du göra det tyngre så håll i en vikt eller medicinboll. 
  
Otroligt bra övning som tar bra och du får med den explosiva fasen. Du behöver inte hoppa högt ett litet hopp funkar också bra. 

Kram Leila  

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar