Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Träna för en bra hållning!

24 april 2016

När man tränar så är det viktigt att tänka på att få balans i kroppen.  Kroppen eftersträvar alltid balans. I vår vardag så arbetar vi framåt i nästan allt vi gör. Det är få idag som släpar stockar, hugger ved eller jobbar med kroppen allsidigt. Då får vi obalans i kroppen vilket många gånger är orsaken till att vi får ont.

Annons

Det är vanligt att vi tjejer inte tränar bröst, men det är faktiskt bra med en allsidig träning. Ett bra sätt att träna bröst är att använda djupare rörelser än en armhävning kan ge dig. Då använder du hela muskeln och ökar rörligheten i muskeln som annars tenderar att vara kort och spänd.  Bröstmusklerna drar fram axlarna så försök att jobba med att öka rörligheten i bröstmuskulaturen och tänk på att träna balanserat!

Övningar du kan göra hemma för att träna bröst:

Djupa breda armhävningar:
Armhävning-2.3

Ställ dig i armhävningsposition med händerna brett isär och böcker under händerna. En riktig utmaning!  När du har händerna på bokhögen så kan du automatiskt komma ner djupare. Jobba så djupt du kan och lägg på mer böcker när du känner att du kan. Börja på knä och flytta upp till fötterna när du känner att det går. Gör så många du orkar.

Armhävningar är långt ifrån bara en övning för bröstmuskulaturen, här är magen, bålen, axlar, triceps och många så stabiliserande muskler med och gör sitt jobb.
Armhävning-3.2 Armhävning-3.1

Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar