Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Träna i Trappor!

23 januari 2015

I Flera år har jag varit lite sugen på att skaffa mig ett par riktiga vinterlöparskor. Jag har tittat på Icebug sen jag såg dem första gången för flera år sedan och inte förrän nu slog jag till. Idag var det premiärtur. Jag sprang i djup snö, i snöslask och på ren is och jag är fortfarande hel och torr om fötterna. De är riktigt bra och fötterna har fäste även på ren asfalt.

Annons

IMG_1737.JPG
I slutet av min löprunda körde jag lite trappträning. Det är ett superbra sätt att träna på, du jobbar inte bara med kondition och styrka utan även med koordinationen. Efter att jag hade varit cancersjuk en längre tid så övade jag upp min koordination och förmågan att röra fötterna snabbt i just trappor, väldigt bra.

Mitt trapp träningspass idag:

Snabba fötter = Ett trappsteg i taget så snabbt som möjligt och med bibehållen fart ända upp till toppen.

Långa steg = Två trappsteg i taget så snabbt och säkert som möjligt. Håll farten hela vägen upp.

Tunga steg= Tre trappsteg i taget så snabbt du kan, här gäller det att inte slarva utan se var och hur du sätter i foten. Känn hur du jobbar med benen och rumpan för att ta dig upp. Håll farten.

Upprepa de 3 olika i följd och upprepa gärna 5 gånger om du kan och orkar. Det går också bra att börja med Snabba fötter och göra dem 5 gånger för att sen gå över till nästa.

IMG_1738.JPG

IMG_1736-0.JPG
Älska trappor mina vänner de är grymma!
Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar