Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Träna på fastande mage?

28 juli 2015

För mig är den en omöjlighet, jag kan inte träna med tom mage, det är som att all kraft har runnit ur kroppen och är borta. Promenera går bra och kanske på sin höjd jogga lite lätt, men inget annat. För några veckor sedan jobbade jag med Fredrik Paulun och då pratade vi om den kringirrade nerven, Vagus nerven som enligt Fredrik kan vara orsaken till att vissa människor inte kan träna på fastande mage. För mig räcker det med att ta en tugga av någonting det spelar ingen roll vad det är. Så snart jag svalt min tugga så får jag energi och då har inte blodsockret hunnit påverkas ännu. Otroligt intressant att höra jag har alltid funderat på varför det är så för mig och nu fick jag svaret. Jag ska läsa på mer om Vagusnerven för att hitta mer info om den. Intressant eller hur!

Annons

IMG_3815.JPG

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar