Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Träna ute i vinter!

29 december 2015

Många fasar för att träna utomhus under vintern och det förstår jag. Men sanningen är att när man väl börjat är det svårt att sluta. Det finns inget skönare än kall och klar luft. Bonusen blir att du är tvungen att röra på dig ganska rejält för att inte frysa och några långa pauser blir det inte heller.

Annons

Känslan när du kommer in i värmen efter ett pass är däremot oslagbar. Helt magiskt.

 
 Hur ska man klä sig då?
Jag klär mig alltid lager på lager en ärmlös topp, underställströja, en tunn fleece (om det är -8 eller mer) och en vindtät tunn överdragsjacka. Buff (sjal som träs över huvudet och går att värma ansiktet med), handskar, fodrade tights eller dubbla tights samt mina vanliga löparskor.
Är det halt så drar jag på mina halkskydd (dobbar som jag köpt för 99 kr) de är suveräna och är lätta att sätta på och ta av.

Det kallast jag har tränat i utomhus är -18 grader och då var det kallt, men det gick. Det är dock inget jag rekommenderar men runt -10 går det alldeles utmärkt att träna. Tänk på om du springer att fartvinden kyler rejält.

Tricket är alltså tunna lager som går att knäppa upp och enkelt reglera värmen. Kom ihåg att njuta när du kommer hem.

  

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar