Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Träningsläger hemma!

31 augusti 2016

Jag har 3 barn som alla spelar hockey och fotboll. Min man Anders är otrolig på att få ihop barnens träningsliv och han är dessutom tränare i både fotboll och hockey åt barnen. Under sommaren så är det lätt att barnen helt tappar sin träning vilket gör att det är tungt att komma igång efter sommaren. Vi diskuterade med barnen hur vi lättats skulle hålla igång och hur de ville lägga upp sin träning under sommaren.

Annons

Barn är så duktiga och självgående om de känner att beslutet är deras eget. De fick välja mellan olika träningsformer och fördela dem hur de ville. De valde att göra 15 minuter pass och sen byta träningsform nästa kvart. Vi varvade mellan intervaller, styrketräning, konditionsträning, teknikträning, slagskott, dribbling osv. Det gick jättebra, för varje pass de gjorde så fyllde vi en ruta och när de får ihop tillräckligt många rutor så får de en belöning som de väljer. Jag är förvånad över deras träningsvilja och hur de med glädje körde varje pass. Vi är en familj som vilar mycket och njuter av livet men för att öka njutningen är rörelse enormt viktigt.

Nu är de tillbaka i skolan och tränar sina vanliga träningar. De har haft ett magiskt sommarlov med rörelse, vila och familjetid.

Max tränar intervaller med en släde, så effektiv och rolig träning.

Moa kör boxjumps/upphopp på låda, galet jobbigt!

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar