Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

3 sätt att träna i en Trappa!

26 juni 2016

Under 3 inlägg ska du få prova mina bästa övningar i en trappa, en lägre bänk eller på annan upphöjdnad. När man placerar en del av kroppen på en höjd så får kroppen jobba lite mer med att utföra övningarna. Det är som att du skulle ha ökat vikterna, men istället är det gravitationen som använder din kropp som ett tyngre träningsredskap 🙂 Suveränt och effektivt!

Annons

Vi börjar med uppvärmning! Jogga lätt i 5-10 minuter eller gör en serie övningar som är lätta men syftar till att få ingång cirkulationen och förbereda kroppen på vad som komma skall.

Denna övning får upp pulsen och känns ordentligt i benen. Det ultimata för denna övning är att ha en  trappa till hands, som jag hade på Stadion här i Stockholm. Hur bra utomhusträning som helst! Det går också att göra grodhopp på platt mark, satsa då på att hoppa så lång du kan och landa med mjuka böjda knän.

Börja med böjda ben för att sedan hoppa upp på trappsteget ovanför och även landa med mjuka knän så djupt du kan. unspecified-37

När du landat tar du sats och hoppar upp till nästa steg. Alternativt kan du hoppa bakåt tillbaka (bara om du är van att hoppa, annars går du ner bakåt) om du gör övningen till exempel med hjälp av en liten pall.

unspecified-38

Bestäm innan hur många du ska göra min rekommendation är att jobba med 10 st x 6 eller göra det i en Tabata intervall där du använder en timer.

Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar