Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Tricepspress på boll!

23 juni 2015

Har du provat att göra den relativt vanliga övningen Tricepspress på en boll? Jag brukar lägga in den i min träning då för att få så mycket variation som möjligt. Helt plötsligt börjar jobba med hela kroppen eftersom bollen är så ostadig. Prova att göra 10 repetitioner och upprepa 3 gånger. Enormt jobbigt och utmanande. Träning ska vara varierande och utmanande för att det ska hända grejer. DSC_0578
Prova också att variera avståndet mellan händerna, flytta dem framåt och bakåt för att hela tiden utmana dig själv.
DSC_0579
Sätt dig på bollen och våga ta upp fötterna. Innan du gör det så sätt dig och hitta hur du ska spänna magen för att bli så stabil som möjligt.
DSC_0580
Upprepa 10 gånger och försök att sitta så länge du kan varje gång. Försök att hålla emot med armarna istället för att sätta i fötterna.
DSC_0582
Har du ingen boll så finns det bra bollar på alla sportaffärer. De billiga kedjorna har också bollar dock med sämre kvalitet, men de fungerar bra om du inte vill lägga så mycket på din boll.

Annons

Kramar Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar