Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Vad gör du för att minska stressen?

15 december 2015

Igår på Vardagspuls tog vi upp vad vi gör för att reducera stress i vardagen. Vad väljer du bort och vad prioriterar du? Vi är ju alla så olika och har olika intressen samt har lättare för vissa saker och svårare för andra.

Annons

Efter att jag tagit mig igenom min cancerresa och började tillfriskna så kände jag att jag ville ta bort sånt ur livet som stressade mig och säja JA oftare till sånt som gör mig glad och lycklig.

Jag är inte bra på att laga mat eller rättare sagt jag gör det krångligt. Jag lagar massor av härlig nyttig mat men jag krånglar till det. Min stora härliga stökiga familj stökar till huset hela dagarna och har jag otur (eller tur) så har vårt vardagsrum blivit en hockeyrink när jag kommer hem. Det är svårt att ha en middag mitt i hockeyrinken.IMG_5350.JPG

I mitt umgänge är det väldigt vanligt att man går på middag hos varandra och jag kände till en början att det var superhärligt, vilket det är.  Jag upplevde dock att det tog sådan tid från familjen och stressade mig negativt så jag tog beslutet att inte ha en full agenda på helgerna utan ta helgen som den kommer och framför allt njuta av mina barn och gosa med dem i soffan en hel dag om vi känner för det.

Vi har fått en lugnare mer harmoniskt helgliv och träffar mina vänner gör jag ändå men på andra sätt. Vi tar en promenad eller tittar på barnen när de åker skridskor och kanske tar en stund på ett fik istället för att köra middagsracet. Både jag och min man har stora familjer som vi umgås mycket med, vi bor tillsammans under både jul och sommar då vi har ett enormt socialt umgänge.

Berätta för mig hur gör du för att ta bort sånt som stressar dig i vardagen?
Många människor slappnar av och vilar när de lagar mat och vissa när de städar, visst är det tur att vi är så olika:).

Kram Leila

 

 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar