Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Vardagspuls! Studsmatta

28 augusti 2015

Nu är vi i full gång och filmar för Vardagspuls för att fylla säsongen med bra och roliga träningstips som du kan göra hemma. I onsdags var vi i Mjölby för att träffa en familj som vill förändra och förbättra sin hälsa. jag kommer att presentera dem bättre längre fram. Vi passade på att stanna kvar i Mjölby och göra lite fina filmer. Om du har en studsmatta så finns det massor du kan göra med den förutom att hoppa. Har du ingen studsmatta? Använd ett staket eller ett stadigt bord det går lika bra.  Prova denna:

Annons

20 armhävningar med förflyttning runt studsmattan. Varje gång du är på väg att pressa dig upp så flyttar du din högra fot och arm, följ efter med vänster och ner i bottenläget igen, så att du nästan studsar upp och ner.

20 Ryggdrag, ligg under mattan och håll händerna med handflatan mot dig. Dra dig upp så högt du kan så att hakan nästan slår i kanten. Sänk långsamt och dra dig upp igen. Vill du göra det jobbigare så har du raka ben. Annars har du knäna böjda.

20 Benböj under mattan (10 åt varje håll) med upphopp: Böj dig under mattan och ställ dig upp samtidigt som du gör ett upphopp.

Här jobbar du med i princip hela kroppen i 3 övningar, det kan inte bli så mycket bättre:).
Sätt din timer i mobilen på 6 minuter och så kör du om och om igen tills klockan ringer.

  

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar