Annons
MENY
Träning och hälsa har alltid varit en drivkraft i Leila Söderholms liv. Hon är tränare, kostrådgivare, föreläsare och coach för såväl privatpersoner som företag. Livet är härligt, men inte bara härligt. 2010 fick jag diagnosen tarmcancer vilket följdes av en lång kamp mot tillfrisknande som inte är slut än. Självklart kommer den upplevelsen att påverka vad jag skriver på bloggen och mina råd kring hur bättre hälsa och träning kan vara ett stöd även i svåra perioder.

Annons

Vill du bli Lugn och mer Kreativ?

5 juli 2014

Att springa på i livet fungerar om du får kroppen att slappna av mellan varven. Jag har svårt att ”bara meditera” så jag använder olika avslappnings CD:n som jag lyssnar på 5,10, 15 el 20 minuter varje dag. Jag har gjort det i flera år och om jag missar en avslappning så känner jag det både i kroppen och hjärnan. Det gör mig klokare, lugnare, mer kreativ och ger mig ett härligare liv.

Annons

Att lära kroppen och hjärna slappna av kräver övning (om du inte är en av de lyckligt lottade som alltid kan slappna av). Precis som med allt annat blir vi bra på det vi övar oss på.

Att bli stressad och spänd inför något är helt ok om det följs av avslappning efteråt men om vi bara slänger oss över nästa uppgift direkt och aldrig spänner av så mår vi dåligt till slut.

Har du ingen CD så kan jag varmt rekommendera Lars-Eric Uneståhls. Vill du prova själv så beskriver jag ett pass nedan, tidsåtgång 15 min:20140705-220724.jpg

Gör så här:

Lägg dig bekvämt och blunda.
Andas djupt och spänn hela kroppen. Fötterna, benen, skinkorna, magen, armarna, ansiktet ska vara spända, andas in djupt och håll andan och spänningen i alla kroppsdelar. Andas ut och slappna av i hela kroppen. Känn hur kroppen blir tung, fötterna faller isär och du tappar hakan samtidigt som du känner hur hela ansiktet bara hänger. Spänn hela kroppen igen och andas in, håll andan och andas ut samtidigt som du slappnar av i hela kroppen igen. Ligg så och gå igenom kroppsdel för kroppsdel och känn att du slappnar av mer samtidigt som du andas djupt nere i magen. Innan du avslutar tar du några djupa andetag och sträcker på kroppen. Du kommer att känna dig piggare, nöjd och väldigt tillfreds.

20140705-220609.jpg
Ha en skön helg i solen!
Kram Leila

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar